Egy nap leforgása alatt szakértővé lettem, macaron-szakértővé. Kérdezzetek, melyik blogon ki milyen hőfokon süti, olasz meringue habbal, vagy sima felvert habbal, idiot-proof macaront, vagy Pierre Herme macaronját, én ma délután és este kb. mindkét variációt végigzongoráztam.
A történet azonban nem ma kezdődött, hanem még akkor, amikor nem is kóstoltam macaront, e híres francia sütit, hanem csak láttam, és elkötelezett gasztro-sznobként megtetszett, hogy mindenki megpróbálja, nehezen megy neki, azután mégis sikerült, majd megfogadja, soha-többé. Pontosan így jártam én is. Az első sütés a kukában landolt - tudom is, hogy miért. A második első sütéséről lesznek fotók, nem vagyok büszke rájuk, de kellettek a helyes hőfok kitalálásához. Azután a többi valami csoda folytán macaron alakot kezdett ölteni, még a végén a ganache csokikrémet is el kellett készítenem, mert csak összetapasztom őket, ha már macaron formájuk van.
De ekkora küzdelmet már rég éltem meg sütiért. Laptop a pulton, a receptleírást próbáltam szó szerint venni, nagy hasznát vettem a Csillagánizs főzőiskolában tanult cukrászati fogásoknak (lásd habzsákból kinyomás), még ha "cicisre" is sikeredtek némely macaronok, elhihetitek, hogy a végén már ez volt a legkisebb bajom.
De talán még most sem hiszem el, hogy a macaronok a hűtőben figyelnek és a fotók bizonyítják, hogy kb. 5 perccel ezelőtt igen, még ebben a formában leledztek.
Úgy érzem, hogy ami nekem a karácsonyi szünetben sütés-főzés címén kimaradt, most bőven bepótolódott. Kicsit büszkén úgy érzem, hogy azért végül is a macaron-ok nem fogtak ki rajtam. Ha egyszer mégis elfog újra a macaron-sütési láz, tudni fogom, mire figyeljek. Bár a macaron-oknál semmit sem lehet előre tudni...
Az általam megsütött (elvileg rózsaszín) macaron recept innen származik: Candy's blog
1 megjegyzés:
Ügyes vagy!!Én nem látok benne hibát..esetleg azt,hogy nem az én hűtőmben van:DDD
Megjegyzés küldése