Limara vaníliás briósa sült ma este nálunk. Érdekes megoldás volt a tésztára kent vaj, amitől foszlós lett a tészta. Az első négy darab pillanatok alatt fogyott el, de a fotókhoz a brióst a második adag sütésből kaptam ki. Ezeket már felvert tojással kentem meg, nekem a vaj az első adagon nem nézett ki olyan jól, mint a fényes tojásos kence. Cukorral is megszórtam sütés előtt, sőt az egyiket kevés mandulával is...
Néhány péksütis posztom hatására többen kérdezték mostanában, hogy gyerekek, gyülekezet, tanítás és tanulás mellett hogyan van időm ezekre. Nos, 1. a gyerekeket etetni kell, és nagyon szeretném, ha felnőttkorukba ők is elvihetnék azt az élményt, hogy együtt várjuk a frissen sült zsemlét, brióst vagy akármit. 2. Ezeket a péksütiket tényleg nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni, ennyi bőven belefér egy esti családi programba. Kihozhatja a gyerek a füzetét vagy könyvét a konyhaasztalhoz, számolhatjuk együtt a matekot, de ha kész van már a lecke, akár segíthet is. Csodacsalád vagyunk - évente egyszer :-)
1 megjegyzés:
milyen szépek!
Megjegyzés küldése