Régóta hőn áhított órát kértünk Mach Timitől a Csillagánizs Főzőiskolában. Macaron továbbképzésre vágyunk. Többen, akik szinte (és sőt) ismerősként üdvözöljük egymást az órákon, egyszerre kértük Timit: legyen egy este, amikor "csak" a macaron van a főszerepben, és persze mi...
Mielőtt bárki fanyalogna, hogy macaron-sznobizmusban szenvedünk, elmesélném, hogy egyszerűen a kihívásokat szeretjük. Mert macaront sütni kihívás: egyáltalán nem biztos, hogy sikerül. Illetve mostantól azért hátha, hála Ferenczi Hajninak, a Csalogány 26 cukrászának, akik mindent elkövetett azért, hogy macaron szakemberek legyünk mi is.
A képek alapján látható, hogy kétféle macaront sütöttünk, csokisat és citromosat. Az óra lényege a macaron-készítés technikájának és az alapanyagok helyes használatának elsajátítása volt. Sokat beszélgettünk közben, nevettünk és kóstoltunk. Még egyetlenegy órán sem éreztem még ilyen titkos késztetést, hogy a csokikrémből, a citromkrémből, sőt még a kisült macaronokból is hadd vegyek még egy kicsit...
Fel vagyok szerelkezve őrölt mandulával, a tojásfehérje "pihen" a hűtőben, a Wilton ételfesték is a felhasználásra várakozik, a csokikrémet pedig már ki is próbáltam egy tortához. Iszonyú finom... És üzenem mindenkinek, aki tényleg doktorálni szeretne macaron-készítésből, hogy Pierre Herme világhírű francia cukrász macaron könyve angolul is megjelent...
1 megjegyzés:
Ezen a linken található egy macaron-sablon. A sütőpapír alá teszem, kinyomom a macaronokat, majd finoman kihúzom a sablon-papírt alulról. Sok recept két sütőpapírt ajánl a macaronok alá.
http://tandysinclair.files.wordpress.com/2010/07/macaron-template.pdf
Megjegyzés küldése