Van, amikor érdemes sztereotípiák és megszokások mögé pillantani. Például az osztrák konyha esetében, amelynek kicsit közelebbi megismertetésére (túl a Sacher-tortán) vállalkozott a Csillagánizs Főzőiskola, Rigler Dávid vezetésével. A fiatal séf igen kedvesen és meggyőző szakértelemmel mutatta be egy zöldségkrémleves (sütőtök) elkészítését, a marha rostélyos sütését, amihez pirított spetzlit és kucsmagomba mártást készítettünk, majd mindennek a végén az "igazi" (már ha van ilyen) császármorzsát. Mindeközben a főzés örömét még teljesebbé tette a közben megszerzett "tudás," mert sok-sok apró és hasznos fogást leshettünk el az ifjú séftől! :-)
Igazi "relax" főzős este volt - jó társaság és örömteli sütés-főzés...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése