Rózsa, akácvirág és pünkösdi rózsa

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen lassú, de tegnap vettem észre Zuglóban, hogy virágzik az akác (futás közben iszonyú finom illata volt), és ma pedig a Teológia udvarán ott várt rám..... igen, a gyönyörűséges sárga rózsa. Hatalmas bokor, gyönyörű virágokkal. Le is fényképeztem, de most altatok és nem tudom idevarázsolni a képet. Mindezek után pünkösdi rózsát is láttam, hatalmas, gyönyörű bokrokban - a Bazsarózsa utcában :-) De sajnos nem vagyok képben mi a különbség a bazsarózsa és a pünkösdi rózsa között. Viszont mindkettőt bizonyára nagyon szeretem.
Éljenek a májusi virágok!

És itt a rózsa:

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Ó-ó. Imádom ezt a bokrot, jó itt is viszont látni. Az öcsémnek már rég a fejébe véstem, hogy ilyet kérek a temetésemre :) Nagyon kell ahhoz sietnem, hogy ne álljak meg megszagolni, mikor elmegyek mellette. Köszi!!!

p_agnes írta...

Hát igen, én ilyen bokrot kérek a temetésemre! De ne koszorú legyen, hanem igazi rózsabokor. Egyébként nem fogom bánni, ha sok-sok virágos koszorút kapok majd :-)))))))
Az az érdekes, hogy egy pillanat alatt fotóztam a telefonommal, és ahhoz képest nagyon jól sikerült! Néhányan éppen hülyének készültek nézni, hogy miért telefonálom le a rózsabokrot! :-))))

Anikó írta...

És ezt a sárgarózsa-rajongásomat nem is tudták a konfisok, mégis... Egy ilyet kaptam tőlük. Már eléggé elöregedett, de nem volt még szívem kidobni, itt csúfoskodik az asztalomon.