Csillagánizs főzőiskola - édes teasütemények estje

Ma a Csillagánizs főzőiskola által szervezett édes teasütemények est állt a nap fénypontjában. Az est vezetője Juhos József, a Gerbeaud főcukrásza volt, akinek jelenlétében mindenre fény derült ... Például arra hogy ki tud vajat és porcukrot habosítani, kinyomóból tésztát kinyomni, és úgy általában sütni. Nos, főcukrászunk elvitte a pálmát, nekünk a sütés szépségével való szembenézés maradt. Ennek ellenére a kihívásnak jól megfeleltünk, remélem a képek is erről tanúskodnak.
Az édes teasüteményekről még annyit, hogy ezeket általában cukrászdákban, pékségekben látjuk, és valljuk be őszintén, eszünk ágában sincs megsütni őket, ha már ugye kaphatóak. Vajat barnítani a  sütihez, bíbelődni a kis apró sütikkel? Megéri? Nos, az ízeket kipróbálva igen. Bizonyára főcukrászunk jelenléte volt a biztosíték arra, hogy a madeleine, a moszkauer, a frangipane, a vaníliás kiskifli, a néró és társaik olyan finomak lettek, hogy nálam teljes szemléletváltozás állt be. Most jött el igazán a kipróbálás kihívása. Szólni fogok, ha itthon is sikerültek. Ha valaki kíváncsi a Gerbeaud főcukrászának receptjeire, írjon nekem bátran, szívesen adom tovább tapasztalataimat.
És mindenkinek hadd ajánljam örömmel a Csillagánizs főzőiskolát, Mach Tímea vezetésével, profi helyszín, profi jelentkezési ügyintézés, fantasztikus légkör. Csillagos ötös! (www.csillaganizs.com)

Nincsenek megjegyzések: