Sárgabarack lekvár (Larousse módra)

 Francia sárgabarack lekvár
- alaprecept 1 kg barackra, Larousse recept alapján

Lassan főzzünk fel 1 kg megtisztított, félbevágott és kimagozott sárgabarackot 100 ml vízben 15-20 percig, amíg meg nem puhul, gyakran megkevergetve, hogy le ne kapjon.
Turmix-géppel pürésítsük össze. (Ha szükségesnek látjuk, szűrőn szűrjük is át, hogy sűrű, egynemű pürét kapjunk – de nem feltétlenül fontos.)
Adjunk hozzá 575 gr cukrot (esetleg barnacukrot) és főzzük lassan, kevergessük addig, amíg a cukor fel nem olvad, majd növeljük a főzési hőmérsékletet és folytassuk a főzést.
Akkor lesz kész a lekvár, ha egy cseppet belőle egy tányérra cseppentünk, és ha nem folyik szét, hanem kis gömbszerű marad, akkor kész. Töltsük üvegekbe, fordítsuk 10 percre fejre, majd dunsztoljuk.
Finom.

Nincsenek megjegyzések: