PhD

Azt hiszem meg kell emlékeznem arról, hogy újra "kijártam" az iskolát. Ami most perpill annyit tesz, hogy a három éves PhD nappali képzést befejeztem. Elmondhatom, hogy eddigi tanulási időszakaim közül ez volt a legszebb. Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg azért, mert ma már kevésszer mondjuk, hogy de jó is volt tanulni!
Nekem ez alatt a három év alatt nagyon sok szép élményem összegyűlt - korrekt professzor, aki sok érdekes feladattal és kihívással bízott meg és soha nem volt nyűg elkészíteni a rám bízott feladatokat, legyen szó szupplikációs előkészítő előadásokról, homiletikai előadásokról, cikkekről, szemináriumokról. A homiletika (a prédikálás tudománya) még közelebb került hozzám (Barbara Brown Taylor-nak is köszönhetően, akinek a legújabb könyvét már el kellene olvasnom). Nagy kihívás volt a hallgatók között végzett munka - az előadások, előkészítők és legfőképpen a személyes beszélgetések. A szigorlati vizsgákról ne is beszéljünk - elég irigylésre méltó feladat úgy menni egyetemre, hogy ne vizsgázol, hanem tagja vagy a vizsgabizottságnak :-) Persze rövidesen nekem is vizsgáznom kell, nem úszom meg...
Szóval ami még hátra van, az a szigorlat és a disszertáció folyamata - és egy nyelvvizsga! Remélem mihamarabb pozitív fejleményekről számolhatok be!

Nincsenek megjegyzések: