a SUCH MUCH WATCH folytatódik...

Egyszerű óravásárlásnak indult. Női sportóra a majdani futóverseny szellemében (ha valaki nem értené, Timex Ironman), egyszerű kivitel, stopper legyen rajta, meg vagy harminc köridő, mert az naggggyon kell :-)
Sportüzletbe kedves vásárló betér, rögtön kedves férfi eladó fogadja, már ott is vagyunk az órás-állvány előtt, a halványlila színben pompázó sportórát kedves vásárló tekintete már ki is szúrta. És még egy másik csini női órát is, de ha már nő a vásárló, hadd nézelődjön. Közben beszélgetés segítőkész eladóval (ez ebben az áruházban kiemelten fontos).
Majd néhány perc múlva kedves vásárló (azaz én) azon kapom magam, hogy a nekem segítő áruházi munkatárs (már nem  azt írom, hogy eladó, mert rangsorban feljebb léptünk :-), a férfi karórákat mutatja és elemzi, különböző férfi órákat nézegetünk, titán-cuccokról meg ilyenekről esik szó, és arról, hogy egy férfinek legalább 10 órája van otthon, ezért a felesége is órát kapott szülinapjára...
Lassan eszmélek - milyen órát is akarok venni, hol is vagyok, most akkor hány órát is vegyek egyszerre? Köd eloszlik, valóság talajára visszatalálunk, hajtsuk csak vissza a női oldalt, megvesszük a halványlila stopperes órát. Jó lesz az nekem...

Hogyan szólíthatom?

Itt az ideje, hogy csokorba szedjem életem eddig legérdekesebb megszólításait. Tegnap teljesen spontán fordult elő, hogy miközben az irodába mentem, egy gyászoló családból egy fiatal fiú megkérdezte: hol van a pap? Mondtam: itt. 
De ennél lazább megszólítások is vannak. Pl. a következő: tisztelendő nővérke. Ezt egy igen idős néni mondta, akit felvettem az úton, amikor az orvosi rendelő felé ment.
A minap pedig az eddig még soha nem hallott titulus ért: plébános asszony :-)

Vasárnapi ebéd az Iguana-ban

A mexikói ebéd Peti ötlete volt. Már napok óta tervezgette, hogy minden csípős cuccot megkóstol majd, szerintem nagyjából kívülről tudta vasárnap délre az Iguana étterem online étlapját :-)
Ezek után nagy izgalommal és várakozással néztünk a nagy vasárnapi ebéd elébe. Vajon iguana alakú lesz-e az étterem és tényleg mexikói lesz-e? Mi szülők reméltük, hogy valami majd azért lesz, ha már ekkora az "elvárás." 
Nos, az étterem ugyan nem iguana alakú, de nagyon hangulatos és finomak voltak a mexikói ételek, és kellően csípősek is :-) Pont ilyen vasárnapi ebéd-feelingről álmodtunk, de nem csak mi, mert délután kettőre fullosan megtelt az étterem. Nagyon sok külföldi volt, ex-pat helynek számít ez a belvárosi mexikói étterem.
Jó lenne még több ilyen klassz hangulatú éttermet találni. Majd Peti ötleteire hagyatkozunk...


Ziti véleménye a mai napról:
Az étterem jó volt. Már sok étteremben voltam, például a Náncsi néni étteremben. De most igazán jó volt, most az Iguana-ban voltunk. Finom volt a taco, és sok más étel. Volt játszósarok, szóval minden.

 
Posted by Picasa