UNBELIEVABLE


Posted by Picasa

Péntek délben hirtelen ötlettől vezérelve elugrottam a gyerekekért az óvodába. Ilyenkor a délutáni uzsonnát haza szoktuk hozni, mert az a legfinomabb. A mai zseniális szendvicshez egy kis csoki is járt. Különösebben nem foglalkoztam vele, csak amikor beszálltunk az autóba, akkor pillantottam rá. Majd újra. És újra. Válság szelet. Még vagy százszor próbáltam értelmezni a pillanatot, majd erőt véve magamon a csokija után üvöltő Peti kezéből még gyorsan kikaptam és gyorsan telefon, fotó.... Azt gondolom ehhez már nincs mit hozzátenni...

Piros riasztás, szauna, hinta, Balaton

Tudom, hogy most kiderül az igazság, és bár a táborozó gyerekek nem, a felnőttek mégis kimehettek a  piros riasztásos vihar ellenére is a Balaton partjára. De szigorúan csak a szaunázás okán, és csak  a felnőttek! Történt ugyanis, hogy Zsoltinak sikerült úgy felfűtenie a szaunát, hogy igen közel álltunk a bűnvalláshoz, csak hagyja már abba. Ezért kicsi unszolás hatására mindannyian úgy döntöttünk, hogy hideg zuhanyt konkrétan a Balaton partján veszünk, mivel a hullámok simán kicsaptak a hintáig és valóságos hidegzuhanyként hatottak az egyébként is fagyos májusi időben.
A kép a hinta előtt készült, az ÖTÖDIK ilyen kiruccanásunkkor :-) Természetesen visítva szaladtunk végig az üdülő folyosóján minden alkalommal.
NAGGGGGYON JÓ VOLT!


Ruhástól fürdeni a Balatonban

Ez még a nagy vihar előtt történt. Óvatlan pillanat, telefon, fényképezőgép, iratok kimentve, kis könyörgés, hogy ne dobjanak, inkább tegyenek bele...

Rózsa, akácvirág és pünkösdi rózsa

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen lassú, de tegnap vettem észre Zuglóban, hogy virágzik az akác (futás közben iszonyú finom illata volt), és ma pedig a Teológia udvarán ott várt rám..... igen, a gyönyörűséges sárga rózsa. Hatalmas bokor, gyönyörű virágokkal. Le is fényképeztem, de most altatok és nem tudom idevarázsolni a képet. Mindezek után pünkösdi rózsát is láttam, hatalmas, gyönyörű bokrokban - a Bazsarózsa utcában :-) De sajnos nem vagyok képben mi a különbség a bazsarózsa és a pünkösdi rózsa között. Viszont mindkettőt bizonyára nagyon szeretem.
Éljenek a májusi virágok!

És itt a rózsa:

Rewind

Különleges építészeti alkotások

Jártál már olyan helyen, ami magával ragadott? Vannak olyan kastélyok, múzeumok, építészeti vagy természeti látványosságok Magyarországon, amiket igazán megkedveltél? 
Én most ajánlok egy újat (a másik kedvencemet, a tápiószelei Blaskovich Múzeumot és régebbi poszt-ban már ajánlottam). Ha neked is van kedvenced, kérlek írd meg egy kommentben!
Nádasdladány, Nádasdy-kastély. Angol stílusban épült, felújítás alatt álló kastély. A gyöngyszem nem elég jó kifejezés rá!

Itt további képeket és információkat találsz róla:
http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=3730
http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/nadasdy_kastely/

A kastély Székesfehérvár és a Balaton között található!

a good friend becomes MP - parlamenti képviselő - in the UK

Az Egyesült Királyságban parlamenti képviselő lett egy nagyon kedves barátnőm, Dr. Eilidh Whiteford. Eilidh-vel a WSCF (Keresztyén Diákok Világszövetsége) konferenciáin találkoztam, és amíg Glasgow-ban élt, meglátogattuk. A máj. 10-i választások eredményeképpen Eilidh westminsteri képviselő lett - Member of Parliament, a Scottish National Party tagjaként.
Congratulations to you Eilidh, we are extremely proud of you!

http://www.parliament.uk/biographies/eilidh-whiteford/74736

A tanya, ahol a nagypapám született

Tápiószentmárton és Göbölyjárás között, a termálfürdőhöz közel található az a tanya, ahol anyai nagyapám született. A régi portából már csak a régi istálló áll eredeti formájában, a házat felújították, az udvart átrendezték. Mostanában néha kimegyünk megnézni, tiszta nosztalgiából, és mert valahol jó látni a gyökereket, felidézni soha nem látott, mégis közelinek érzett időket. A tanya már nem lesz újra a miénk, a mellette lévő föld még igen. Lesz-e olyan hely, ahová az utódaink majd így visszajárnak emlékezni az emlékünkre? ...
Posted by Picasa

Family portrait by Zita Krámer

Posted by Picasa