ÚJ CÍM

a golden thread runs through - teljesen véletlenül eszembe jutott ma ez az angol félmondat, a szakdolgozatom (anno) címe volt és annyira tetszett :-) Ezért hát lecseréltem a címet, de hogy azért ha valaki kíváncsi arra, hogy mi volt az előző cím, olvassa el az egyik kezdő bejegyzésben szereplő gyönyörű Sandra McCracken énekszöveget, abban megtalálja.

THE APPLE BAND IN PILIS

Ma délután volt az ALMA együttes karácsonyi koncertje... Hihetetlenül fantasztikus volt, minden elismerésem, a gyerekeknek is abszolút bejött és szerintem a felnőtteknek is :-) Élmény volt! A szó legszebb értelmében!
Alma együttes - KÖSZÖNJÜK!

ezt feltétlenül érdemes elolvasni

úgy gondolom, hogy néha vannak olyan cikkek, írások, amelyeket szintén érdemes "dobozolni" blog-szinten is. Pálhegyi Krisztina írása a gyereknevelés elronthatóságáról zseniális... Ajánlom olvasásra minden szülőnek!

http://krisztamami.hunreal.com/gyermek/neveles/hogy-huzhatod-ki-a-talajt-a-gyereked-laba-alol/

Barbara Brown Taylor

A mai és a múlt heti homiletika zh-t írók közül köszönöm azoknak a válaszait, akik beírták Barbara Brown Taylor mellé, hogy ő a blog írójának kedvence :-) Korrekt válasz :-) És hogy ki Barbara Brown Taylor?
http://barbarabrowntaylor.com/index.htm

" ...Isten megköszönte az angyaloknak az okos tanácsokat, de nemet mondott rájuk. Ő csak egy egyszerű csecsemő szeretne lenni. Hogyan nyerhetné el másképpen a teremtményei bizalmát? Hogyan tudná meggyőzni őket, hogy kívülről-belülről ismeri őket, ha nem él úgy, mint közülük bármelyik? Mindez rizikós volt. Tudta. Nagyon rizikós volt, de ez volt, amit akart, hogy a teremtményei is megtudjanak: mindent kockára tesz azért, hogy közel kerüljön hozzájuk, abban a reményben, hogy újra szeretni fogják őt.
Merész terv volt, de amikor az angyalok látták, hogy Isten eltántoríthatatlan tervétől, nagy tapsban törtek ki – nem abban a tapsvihar-szerűben, hanem olyanban, ami hosszan, elnyújtottan szól, mint amikor úgy tapsol az ember, hogy tudja, olyasmit látott, amit soha többé nem fog.
Amíg még tapsoltak, Isten megfordult és elhagyta a termet, leejtve palástját, amint elhaladt. Az angyalok nézték, amint éjkék felöltője a padlóra esik, és rajta az összes csillag egy kupacba omlik. Akkor különös dolog történt. Ott, ahol a palást leesett, a padló elolvadt, a nyíláson keresztül pedig előbukkant egy csenevész barna legelő, rajta egy nyáj, és mindennek a közepén néhány pásztor, akik a tűz körül bort ittak a tömlőből. Nehéz megmondani, hogy ki volt jobban meglepődve, a pásztorok vagy az angyalok, de amint a pásztorok felnéztek rájuk, az angyalok előre tolták a legidősebb társukat a lyuk széléhez. Miközben az angyal ránézett az emberi teremtményekre, akik egymás háta mögé próbáltak elbújni (szegények, nem volt szárnyuk), olyan angyali hangon, ahogy csak lehetséges, a következőt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz:
Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.

És a hegyről, a város irányából hallatszott, amint felsír egy újszülött csecsemő."

Virág-kvartett

Pár hónapja eszembe jutott, hogy gyerekkoromban volt egy kedvenc kártyajátékom, virágok voltak rajta és arra emlékszem, hogy iszonyú sokat játszottam vele. A kártyán szereplő virágokról tanultam meg a virágokat és szinte "beleégtek" a képek a tudatomba. Játékboltokban kerestem, hátha van retro kiadása, de nem találtam. A neten azonban (hozzám hasonlóan "érintettek") tettek fel képet a kártyáról. Virág kvartett a neve. Ha valakinek véletlenül van egy felesleges paklija, szóljon gyorsan!

those who are a bit confused


Kimehetek?

(hittanórán)

Sanyika: Ági néni, kimehetek a mosdóba?
Ági néni: Igen, kimehetsz.
Sanyika: Jó, és majd a Márk hazahozza a füzetemet...

(mégsem mehetett ki a mosdóba)