nothing special

Azt hiszem teljesen "átlagos" napokat élünk meg mostanában - ami nálunk annyit jelent, hogy rohannak velünk a napok és a hetek. Sajnos túl gyorsan is, és nem marad idő örülni a pillanatnak, örömmel vagy éppen kritikusan visszagondolni eseményekre és értékelni azokat. Mi szülők próbálunk a feladatainknak megfelelni, közben a gyerekek is adnak extra elfoglaltságot (ma pl. először jártunk a Bethesda kórházban Danival mandula-ügyben).
Sok mindennel szeretném a blog-ot frissíteni (képek pl.), de mivel még annyira nem publikus a blog, nem vagyok túlzottan elmaradva, de azért majd igyekszem...

Egy kép azért hadd álljon itt a gyerekekről:

Ash Wednesday

Ne menjünk el s/z/ótlanul amellett a fontos tény mellett, hogy hivatalosan ma kezdődött böjt - Hamvazószerda van. Egy út lehetősége bontakozik ki egy olyan világban, amelyben nem könnyű megélni és komolyan venni lelkünk odaszánását önvizsgálatra és az Istenhez vezető utak keresésére. Az ember minden porcikája tudatosan vagy tudattalanul tiltakozni kíván az ellen, hogy egy felsőbb erő, egy mindent átfogó akarat és szándék lássa tetteinket, gondolatainkat, legbensőbb érzéseinket. Mert ugye az a hulla a pincében - az bizony ott van, és nem csak a Lila Akác közben...

A gyülekezeti bibliaórásokkal az 51. zsoltárt olvastam és gondoltam át böjtre való készülésképpen. Ajánlom mindenkinek...

3 Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! 4 Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem! 5 Mert tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. 6 Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted. 7 Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem. 8 Te pedig a szívben levő igazságot kedveled, és a bölcsesség titkaira tanítasz engem. 9 Tisztíts meg izsóppal, és tiszta leszek, moss meg engem, és fehérebb leszek, mint a hó. 10 Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak, és megújuljanak tagjaim, amelyeket összetörtél. 11 Rejtsd el orcádat vétkeim elől, töröld el minden bűnömet! 12 Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! 13 Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! 14 Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen, 15 hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád.

ez egy hétfő reggel?

Micsoda reggel... egy félig ébren töltött éjszaka után, I mean, Dani az éjszaka közepén sírva (üvöltve) ébredt, hogy fáj a füle. Rapid fülcsepp, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyerek ölben hurcolászva, hátha mihamarabb hat a gyógyszer, gyerek üvölt, simogatjuk, szeretgetjük, félpercenként vizet iszunk (még egy tic-tac-ot is felajánlottunk neki, nem kellett), párna kényelmesre igazítva, majdnem elalszunk, újabb üvöltés, mi legyen, mikor menjünk orvoshoz, hívjunk-e orvost, mit ír a nagykönyv a fülfájásról, majd alvás. Kicsivel később pisilni kell (Daninak, annyit ivott), majd reggel fél nyolcig alvás. Kicsit zúzós ébredés, üvöltés újra - csak most már kiderült, miért. OVI miatt - volt ez az egész parádé. Ebéd után hazajöhetnek az oviból, elmegyünk Árkádba, játékboltba, miegymás, csak béke és nyugalom legyen. Micsoda reggel... már megint.

az a bizonyos félmaraton

A mai nap nagy terve egy félmaraton volt - de 21 km helyett én csak 17 km-t futottam, nem olyan rossz táv az ám! Gábor futótársunk :-) szülinapja alkalmából terveztük és szerveztük ezt a futást, ő és Anikó le is futották, gratulálok nekik!

Nekünk közben hazajöttek szüleimtől a gyerekek, akik nagy-nagy valószínűséggel sok-sok oldalt meg fognak majd tölteni ezen a blog-on is, ugyanis miről szólna az ember élete, ha nem a gyermekeiről :-) Szóval Zita, Dani és Peti ma hazajöttek és újra megtelt a ház élettel, gyerekzsivajjal, rendetlenséggel, huncutkodással és millió-millió szeretetettel...
Ma este ifis farsang is volt, fantasztikusan éreztem magam, sok-sok poénnal fűszerezve. Teszek majd fel képeket :-)

Tartozom még élménybeszámolóval a múlt hét csütörtök délutánjáról, ezt el kell mesélnem. Házi bibliaórát tartottam egy néninél, kb. 25-en voltunk, csúcs létszám! A 84 éves házigazda néni 92 éves nővére a kisszobában maradt, és a Bibliaóra után bementem neki köszönni és kicsit beszélgetni. A néni elmesélte, hogy alig bír felállni, nagyon csúnyán köhögött is, de a legszomorúbb az volt, hogy elmesélte, ő már eltemette férjét, 2 fiát és 1 unokáját is. Egyszer egy rosszul patkolt ló fejbe rúgta, egy más alkalommal pedig egy lovaskocsi kereke ment át a mellkasán... Az egész élete munka és sírás volt, pénze mindig csak arra volt elég, hogy a temetéseket és a koporsókat kifizesse... Hát, nem volt könnyű okosat és vigasztalót mondani ebben a helyzetben. Egyszerűen csak a döbbenet ült rajtam, hogy mi mindent ki kell bírniuk embereknek, 92 éven keresztül is, mi pedig mennyi minden miatt nyafogunk és elégedetlenkedünk! Azért egy kicsit beszélgettünk, megbeszéltük, hogy 2 hét múlva eljövök érte autóval, és elviszem a másik házhoz, ahol a következő találkozó lesz. Ez egy kis perspektívát nyújtott, és végül 3 narancsot nyomott a kezembe, hogy vigyem haza a gyerekeimnek... Nos, a néni hagyott elgondolkodnivalót az életről.
A történet úgy folytatódott, hogy az egyik néninek, akit vittem haza autóval, nagyon kényelmetlen volt a műfogsora. Ki akarta venni, de nem nagyon sikerült... küzdött vele, már-már úgy tűnt, hogy segítségre lesz szüksége... de aztán sikerült kivenni, meg is néztük, hogy mi volt rossz rajta :-)))))))))))))))

TEN THOUSAND ANGELS

how long you have traveled in darkness weeping
no rest in language, no words to speak
but there in the wreckage beneath bricks and bindings
love has come, love has come for you
against the night sky of your waiting
your face is like starlight when he walks in
everything worth keeping comes through dying
love has come, love has come for you
so lift up your heart now, to this unfolding
all that has been broken will be restored
here runs deep waters for all who are thirsty
love has come, love has come for you
ten thousand angels will light your pathway
until the day breaks fully in the East
they will surround you and make your way straight
love has come, love has come for you
love has come, love has come for you

http://www.sandramccracken.com/

... e dal nagyon-nagyon alkalmas arra, hogy én is belevágjak egy blog írásába. Már sokat álmodtam róla, hogy elkezdem, de mivel nem vagyok elég rendszeres típus, ezért mindig halogattam. Ma azonban döntést hoztam, mert nem akármilyen komoly dolgok történtek körülöttem :-)
Először is ma ettem először olyan bagettet, amit itt Pilisen vettünk. Igen, ez komoly dolog, ezt meg kell örökíteni. A világ sokféle pontján ettem már klasszikusabbnál klasszikusabb bagetteket, de pilisi létezésem erre nem adott még lehetőséget. Ma, életem 38. évében, megtörtént a csoda. A pilisi csoda: bagettet lehet kapni az új pékségben. Hála néked globalizáció. És nem is rossz bagettet :-)
De ezzel még nem ért véget a történet. Hosszú próbálkozások után, ma innen, Magyarországról sikerült az amazon.com-ról mp3 zenét letöltenem. Mióta várok erre a pillanatra! Ne kérdezzétek hogyan, mert titok, de sikerült. Végre.
Welcome, my blog :-)